Jätä kommentti

Hakuilmoitus: Rehtori uuteen yliopistoon


T3

Kirjoitin uusiksi Tampereen uuden yliopiston rehtorin hakuilmoituksen, koska se ei ollut aivan kiinni tässä ajassa:

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät 1.1.2019 monialaiseksi säätiöyliopistoksi. Haemme rehtoriksi näkemyksellistä, monialaista ja filosofisesti sivistynyttä tutkimuksen, opetuksen ja johtamisen ammattilaista.

Uudella rehtorilla on vankka kokemus luovien asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Hän tunnistaa jatkuvan rakenteellisen muutoksen tuoman uupumuksen yliopistoyhteisössä. Hän osaa vakauttaa ja rauhoittaa tilannetta. Hän vie loppuun jo aloitetut muutosprosessit ennen uusien aloittamista. Näin hän kohdentaa resurssit tavalla, joka ei tuhlaa henkilökunnan työpanosta.

Uusi rehtori muodostaa toimivat suhteen muuhun yhteiskuntaan, kuten esimerkiksi yrityksiin. Hän osaa kuitenkin kriittisesti arvioida bisnesvetoista innovaatio- ja strategiakulttuuria ja ymmärtää sen soveltamisen rajat yliopistoyhteisössä. Hän puolustaa tutkimuksen ja opetuksen autonomiaa ja tajuaa, kuinka juuri se on ollut keskeinen edellytys yliopiston valtavalle yhteiskunnalliselle vaikuttavuudelle. Rehtori johtaa uuden yliopiston rakentumista yhteisöksi, joka on ylpeä itsestään ja osaamisestaan.

Uudella rehtorilla on tohtorin tutkinto ja vankka kokemus opetuksen ja tutkimuksen kaikilta tasoilta. Toivomme hakijalta myös kokemusta työskentelystä apuraha- tai projektitutkijana. Yliopistolaitoksen historian tuntemus, yhteiskuntatieteellinen ja tieteentutkimuksellinen osaaminen antavat hänelle vankan pohjan hitsata toisiinsa uuden yliopiston luonnontieteellinen ja yhteiskuntatieteellinen osaaminen.

Vahvaksi eduksi hakijalle luetaan taito neuvotella opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tavalla, joka estää sitä enempää tuhoamasta yliopistoa poliittisten suhdanteiden heiluriliikkeen tahdittamana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: