Jätä kommentti

Huhtasaaren vaalivauva


Screen Shot 2018-01-04 at 13.47.40

En pidä Laura Huhtasaaren ajatuksista, mutta hänen kampanjavideostaan pidän. Se osoittaa erinomaista politiikan lukutaitoa ja kyseenalaistaa politiikan toimittajien höpinät siitä, että ehdokkaiden persoonallisuudet olisivat kadoksissa kampanjoiden nettisivuilta.

*

Sauli Niinistölle tulee vaalivauva, mutta hän ei tiedä synnyttämisestä mitään. Huhtasaari tietää, kuten kaikki synnyttäneet naiset. Hän jakaa heidän kanssaan ruumiillisen tiedon, jolla kannattaa puhutella äänestäjiä. Siksi videolla näytetään lapsen syntymä ja korostetaan sitä, kuinka kivun kautta maailmaan saadaan jotain aivan ihanaa. Synnytyksen kipu betonoidaan poliittiseksi lujuudeksi – kyvyksi kestää iskuja – ja lupaukseksi kamppaillen saavutettavasta palkinnosta. Synnytämme parempaa Suomea.

Huhtasaari on aikuisella tavalla hyvännäköinen ja seksikäs nainen. Parhain osa ovat silmät. Hänen katseestaan löytyy aavistus flirttiä ja ripaus huumorintajua. Muuten habitus on tavallinen ja monen suomalaisen naisen jakama, ei liian trendikäs, kapinallinen tai erottuva. Hän ei ole feministi mutta hänestä huokuu naisen voima. Hän kykenee argumentoimaan riittävästi. Tämän päälle on helppo rakentaa – ja vain hölmö olisi rakentamatta.

Videossa kuvaan lisätään dynaamisuutta: juoksu, sykebiitti, nopeat leikkaukset ja kuvakulman vaihdokset. Ei haittaa, vaikka olemme nähneet tämän asetelman miljoona kertaa aikaisemmin. Juuri siihen sen voima perustuukin: sporttisuus ja naisellisuus. Miten sulavasti lenkkarit vaihtuvatkaan silmämeikkiin ja korkokenkiin!

Suomen luonto, historia, itsenäisyys, kansalliset uhraukset ja velvoitteet, katujen turvallisuus, suomalaisen kulttuurin kunnioitus. ”Suomi koostuu meistä tavallisista ihmisistä.” Kuvia säestää hiljalleen kasvava ja sopivasti nosteinen sävelkudelma. Kaikki tämä lomittuu tarinaan, joka päättyy ikoniseen askellukseen alas eduskuntatalon portaita ja lämpimään, suoraan katsojaan kohdistuvaan hymyyn.

*

Harvoin tapaa kampanjavideoita, jotka on mietitty ja toteutettu näin loppuun saakka. Videon lyhyt versio on pidempääkin iskevämpi. Videot puhuttelevat niitäkin, jotka eivät perussuomalaisia äänestä. Jussi Halla-ahon kylmyys saa rinnalleen vahvan ja emotionaalisesti virittyneen naisen. Puolue varmaan tarvitsee kumpaakin, mutta video raivaa Huhtasaarelle tietä kohti puheenjohtajuutta.

Perussuomalaisen politiikan ja rasismin vastustajille video valaisee kirkkaasti yhden keskeisen poliittisen näyttämön, jossa tulevien vaalien mielikuvakamppailut käydään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: