Jätä kommentti

Lopun ajan sinisterit


SoiniMikä on tulos, kun lasketaan yhteen sinisten tämän hetken kannatus (0,8 %) ja viisi puolueen hallussa olevaa ministerin salkkua? Lopputulokseksi saadaan maamme poliittisen historian kannalta paitsi ennen kokematon myös ennakoimaton tilanne.

Jos sinisillä olisi edes jotain mahdollisuuksia nostaa kannatustaan merkittävästi kevään vaaleihin, ministerien olisi loogista toimia kaikin mahdollisin keinoin tämän päämäärän eteen. Se toisi irtiottoja hallituksen ohjelmasta ja harkittuja ulostuloja mediassa oletetun kannattajakunnan suuntaan.

Jokainen heistä kuitenkin tietää olevansa mahdottoman tehtävän edessä. Siniset ovat pullistuma perussuomalaisten kyljestä, joka tyhjenee äänestäjien valuessa demareihin ja persuihin. Jotkut ministereistä voivat nähdä unia demareihin loikkaamisesta. Se ei kuitenkaan onnistu, koska he ovat jo nyt poliittista ongelmajätettä. Jokainen tietää olevansa vallassa ensimmäistä ja samalla viimeistä kertaa.

Timo Soinin kasvava estottomuus aborttikannanottoineen sopii kuvioon. Ulkoministeriltä on viety puolue poliittisella manööverillä, joka on osoittanut, kuinka vaarallinen Jussi Halla-aho on. Älykkäänä miehenä Soini myös tajuaa, kuinka mahdoton edes hänen ehdokkuudellaan on estää sinisiä uppoamasta. Siksi hän voi hyvinkin ajatella, että sanotaan se nyt mitä oikeasti ajatellaan. Mitään hävittävää ei enää ole.

On kiinnostavaa ja myös hieman pelottavaa seurata, millä tavoin neljän sinisterin kopla tekee politiikkaa hallituksen jäljellä olevan kauden ajan. Jokainen heistä miettii tulevaisuuttaan, ja voi olla, että laskuvarjot hyväpalkkaisiin tehtäviin on jo pakattu. Samalla he miettivät nykyisen vallan ja poliittisen vastuun välistä suhdetta. Jos heidän ei lopun ajan koittaessa enää tarvitse olla vastuussa äänestäjilleen, niin kenelle he sitten ovat vastuussa?

Kuinka paljon he katsovat voivansa käyttää valtaansa hyvin yksityisten näkemysten ajamiseen? Soinin aborttikanta on vain yksi osa tätä problematiikkaa. Sekä Soini että puolustusministeri Jussi Niinistö ovat keskeisiä toimijoita myös maamme ulkopolitiikassa.

Kuva: kuvakaappaus Ylen nettisivusta https://yle.fi/uutiset/3-10346898.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: