Jätä kommentti

Vuokaaviomies


Vuokaavio (1)Löytyykö työpaikaltasi Vuokaaviomies? Hänet tunnistaa muutamista seikoista.

  1. Hän rakastaa kaavioita, jotka kuvaavat organisaation muutosprosesseja. Hänen tietokoneestaan löytyy huolellisesti järjestetty kansio, joka sisältää maailman parhaiden vuokaaviomiesten töitä. Niitä on mukava katsella iltaisin ennen nukkumaan menoa.
  2. Hänelle visuaalinen esitys ei tarkoita ensisijaisesti monimutkaisten asioiden yksinkertaistamista vaan ennen kaikkea yksinkertaisten asioiden monimutkaistamista. Prosessien vuokaaviomaisuus on syytä tehdä kaikille selväksi!
  3. Haasteet voivat olla kovat, mutta hänelle ei ole olemassa ilmiötä, asiaa tai prosessia, jota ei voi vuokaaviollistaa.
  4. Hän saattaa hieman loukkaantua, jos yleisö naurahtelee nähdessään monta päivää väsätyn yksityiskohtaisen muutosprosessivuokaavion. Hän kuitenkin antaa anteeksi, koska ymmärtää, että tämä johtuu muutosvastarinnasta. (Siitähän puhuttiin johtoryhmän kokouksessakin.)
  5. Vuokaaviomiehen ja organisaation johdon suhteet ovat likeiset. Vuokaaviomies osaa nimittäin saattaa loogiselta näyttävään visuaaliseen muotoon muutosprosessin, jota kukaan ei todellisuudessa hallitse.
  6. Kohtien 4 ja 5 valossa vuokaaviomies saattaa valikoidussa seurassa lohkaista parhaimman vitsinsä: ”Jos organisaation työntekijät eivät noudata vuokaaviota, sen pahempi työntekijöille.”
  7. Hän epäilee ehdotuksia, joiden mukaan sana vuokaaviomies pitäisi korvata sanalla vuokaaviohenkilö. Muutos on hänen mielestään turha, koska vuokaavioiden laatimiseen tarvitaan matemaattista lahjakkuutta.
  8. Hän ilahtuu tavatessaan toisen vuokaaviomiehen. Vain vuokaaviomies voi ymmärtää, miltä vuokaaviomiehestä tuntuu. Tapaamisen lopuksi he vaihtavat vuokaavioita.

Sanottakoon, että Vuokaaviomies on fiktiivinen henkilö, joka tosin kuvaa organisaation muutosprosessia absoluuttisen todenmukaisesti.

About Janne Seppänen

Professori, brändianalyytikko, viestinnän asiantuntija. www.polemis.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: