Jätä kommentti

Postin palkka-alen kallis hinta


posti_smartpost30591__office

Postin aikomus laskea yhden työntekijäryhmän palkkoja jopa 30–50 prosenttia ei liity vain yrityksen kannattavuuteen. Se on viesti koko yhteiskunnalle. Viestin ytimeen rakentuvaa tunnemielikuvaa voi jokainen testailla miettimällä sitä, miltä tuntuisi, jos omasta palkasta uhkaisi lähteä saman verran.

Postin viesti asettuu myös osaksi laajempaa yhteiskunnallista todellisuutta ja poliittisia kehityskulkuja. Se toimii ainakin seuraavilla tavoilla:

Ensinnäkin, yrityksen toiminta kasvattaa ihmisten pelkoja, vihan ja voimattomuuden tunteita. Niidenkin alojen työntekijät, joilla Postin tapaiset järjestelyt eivät vielä ole mahdollisia, alkavat pelätä: ”Jos tämä onnistuu valtion omistamassa yrityksessä, niin aivan varmasti muuallakin.” Pelko ja viha voimistavat yhteiskunnallisia vastakkainasetteluja ja lisäävät vieraantuneisuuden tunteita.

Toiseksi, Postin toiminta syventää taloudellista eriarvoisuutta.  Aiottu palkka-ale osuu samaan saumaan, kun suomalaiset ovat saaneet luettavakseen tutkimuksen, joka osoittaa kuinka pihalla todella rikkaat ovat tavallisten ihmisten elämästä. Taloudellisen eriarvoisuuden syveneminen, sen tiedostaminen ja johdon poskettomat palkkiot ruokkivat lisää edellä kuvattuja tunteita.

Kolmanneksi, vaikka työehtosopimusten puliveivaus ei suoraan rikkoisikaan lakia, se murentaa sopimusyhteiskunnan toimivuutta. Jos sopimusten kiertäminen yleistyy laajalle, yhteiskunta kokonaisuudessaan alkaa siirtyä epävakaaseen tilaan. Ihmisten luottamus instituutioihin, mikä on yksi yhteiskunnan koossa pysymisen ja sujuvan toiminnan ehto, rapautuu entisestään.

Pelon ja vihan tunteiden voimistuminen, epävarmuuden lisääntyminen ja luottamuksen mureneminen ovat juuri niitä prosesseja, joista äärinationalistinen ja populistinen politiikka ammentaa. Postin viesti siis vahvistaa sellaista yhteiskunnallista ilmapiiriä, jonka vallitessa on helppo tarjota turvattomuuden tunteen tilkkeeksi yksinkertaisia ja autoritaarisia ratkaisuja. Viesti on siis olennaisilta osin jotain muuta kuin ”taloutta” tai ”kilpailukykyä”. Se on politiikkaa itseään.

Yrityksellä on tietenkin oikeus käyttää kaikkia lain sallimia keinoja tuloksensa parantamiseen. Osakeyhtiön velvollisuus on tehdä tulosta. Postin kohdalla voidaan myös katsoa viime vuosien surkeaa tuloskehitystä ja rankasti kiristynyttä kilpailua, jossa firma yrittää jollain tavoin pärjätä. Tästä näkökulmasta voidaan ymmärtää, miksi johto haluaa laskea palkkakustannuksia hinnalla millä hyvänsä.

Näin toimiessaan yritys kuitenkin tukee hyvin ongelmallisia yhteiskunnallisia kehityskulkuja. Postin johto ei todennäköisesti ole lainkaan tajunnut toimintansa näitä ulottuvuuksia vaan tarkastelee tilannetta yksinomaan liiketaloudellisesta näkökulmasta. Siksi omistajaohjauksesta vastaavan ministerin puuttuminen yrityksen toimintaan on tervetullut interventio. Tosin ongelma ulottuu paljon syvemmälle ja laajemmalle koko yrityskentässä.

Kuva: Posti Group Oyj:n tiedotus.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: