2 kommenttia

Kirjoittajat

Esa Väliverronen on professori Helsingin yliopistossa.

kotisivu:

Tutkijan sananvapaus ja julkinen asiantuntijuus

@exumusic

2 comments on “Kirjoittajat

 1. Onnea Janne ja Esa tärkeästä kirjasta!
  Olitte osanneet kirjoittaa hyvin siitä, minkä varassa me kaikki elämme (tai kuvittelemme elävämme) tässä yhteiskunnassa.

  Kysymys ajankohtaisesta mediayhteiskunnan dilemmasta: miten määrittelemässänne mediayhteiskunnassa ”media” voi noudattaa ”yhteiskunnan”, eli Korkeimman oikeuden 8.6.2012 antamaa määräystä:
  ”A:n 3.6.2008 internetissä osoitteessa http://www.A.com/scripta julkaisemasta kirjoituksesta ”Muutama täky Illmanin Mikalle” määrätään poistettavaksi yleisön saatavilta ja hävitettäväksi sen 19. ja 25., sanalla ”Ohikulkijoiden” alkava kappale.”
  ks. http://www.kko.fi/58715.htm

  Miten siis blogiin kirjoitetun tekstin hävittäminen tapahtuu, jotta se ei ole enää yleisön saatavilla? Millaisen tehtävän edessä media onkaan noudattaessaan yhteiskunnan määräystä?
  Nyt näemme, miten KKO itse, media ja tuomion saanut poliitikkokin toimi: siteerasi, referoi ja toisti kiellettyjä lauseita. Pohdiskelen, miten mediayhteiskunnassa journalistin, bloggaajan ja avoimuutta korostavan juristinkin tulisi toimia, jotta loukattua ja häväistyä ei uudelleen sitaarauksilla, toistoilla ja kierrätyksellä häväistäisi. Oisko teillä neuvoa?

  Tykkää

  • Kiitos, Salli.
   Mielenkiintoinen kysymys tuo kielletyn blogin poistaminen. Eihän se oikein internetin aikakaudella onnistu, kun tekstiä on linkitetty ja kierrätetty ties minne. Kari Haakana kirjoitti tästä blogissaan ja pohdiskeli, miksi lehdet voivat edelleen siteerata Halla-ahon tekstiä.
   http://www.karihaakana.net/blog/

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: